Hoppa till sidans innehåll

Om klubben


Umeå Shotokanklubbs historik

Umeå Shotokanklubb grundades 1974. Första träningslokalen var brottarlokalen i Sporthallen (numera Gammliahallen). Klubben bedrev sedan den huvudsakliga träningen på Centralskolan, rosa huset bakom p-huset Nanna. År 1984 omlokaliserade sig klubben till Ålidhemsskolans lilla hall.Under 24 år var Ålidhemskolans lilla hall vår dojo. Från och med 2008 tränar klubben i Berghemsskolans gymnastiksal. 

seiza 

Värdegrund

  • Karatens anda ska genomsyra föreningens verksamhet.
  • Goda kamrater
  • Respektera varandra
  • Alla ska få delta

 

Under 2011 arbetade instruktörer och styrelsen fram föreningens värdegrund. Vi diskuterade frågor som, vilka är vi, vad vill vi, och vad står vi för. Tillsammans med SISU Idrottsutbildarna arbetade vi fram det vi tycker är viktigt för oss som förening. Kontinueligt har vi arbetat utifrån detta för att inplimentera det i hela föreningen och den dagliga träningen.

 

Verksamhet

Umeå shotokan utöver traditionell karate. Medlem i stilorganisationen JKA Sweden.För oss är karate en idrott som utvecklar individen, med fysisk träning, mental träning, gradering, tävling, självförsvar och allsidig träning.Vi bedriver karate från 7 år och uppåt. Vi tränar alla tillsammans, barn och vuxna, flickor och pojkar, kvinnor och män, föräldrar och barn.Vi bedriver breddidrott och tävlingsidrott.

 

Några namn som bör nämnas är: Niklas Hansson, som har varit en väldigt framgångsrik karateka, både som instruktör och inom tävling. Vidare bör nämnas de som under årens lopp vunnit SM-guld till klubben: Johanna Lampinen, Peter Lundqvist, Roger Pettersson och Anja Bråten.

 

Klubbens huvudtränare Simon Adolfsson har under många år tävlat i kumite. Åren 1987-2007 har han tillhört svenska landslaget i Shotokan karate och under åren 1990-2005 har han också tävlat i FMK (Fédération Mondiale de Karaté - en tävlingsform där alla karatestilar förekommer). Simon har sammanlagt tävlat i 27 länder och samlat på sig meriter från många internationella tävlingar och vunnit hela 8 individuella SM-guld. Efter noga övervägande har Simon nu beslutat sig för att sluta tävla och istället ägna sig åt att träna upp nya talanger i klubben. 

 

Jan Adolfsson började träna karate 1979 och är också en av klubbens tränare. Även han tävlade i kumite under en period på cirka 10 år. Jan tävlade då mest i lag och har deltagit i flera lag-SM, där han varit med om att vinna 2 SM-guld. Han är utbildad domare, sedan 20 år tillbaka, och dömer karate (både kumite och kata) på distriktsnivå. Det som är viktigast för Jan är lärandet. Att formen i karate blir rätt är alla tränares ansvar.

Uppdaterad: 14 AUG 2017 21:19

Umeå Shotokanklubb sponsras av:

 

 

 

Umeå Shotokan Klubb på YouTube

 

  

Karatedräkter går att hyra på klubben!

Flera olika storlekar finns tillgängliga, prata med någon av våra instruktörer.

Tips! Prova gärna att köpa och sälja dräkter på klubbens Facebooksida:

https://www.facebook.com/groups/171853017294/?ref=bookmarks

 

     

      
 

Postadress:
Umeå Shotokanklubb - Karate
Jadranka Plese, Mariehemsvägen 35 G
90652 Umeå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: umeashotokan@hotmail...

Se all info